CV

Tidigare utbildningar och anställningar:

Hösten 2013 – våren 2014
Ridsportförbundets C-tränarutbildning i dressyr

Hösten 2012
kurs Jag – hästföretagare på Flyinge

Hösten 2010
Coachutbildning på Skandinaviska Ledarhögskolan i Örebro. Certifierad internationell coach (ICC). Även denna en mycket givande utbildning. Att få gå en utbildning för bl.a. Lars-Eric Uneståhl, ”gurun” inom mental träning i Sverige, det är något jag är mycket glad och tacksam för.

1 september 2010 startades företaget OptiMia.

1994-2010
Naturbrukslärare i Dingle. Undervisade i ridning, hästteori och övrig praktik. Utbildade/red till skolhästarna. Använde även tömkörning i det arbetet.
Höll även i distriktets talangjakt för 2- och 3-åriga hästar (löshoppning).

1995-1996
Utbildning till gymnasielärare-naturbruk ILU i Uppsala. Ett pedagogiskt år som var oerhört givande för att förkovra mig i sättet att ta mig an elever.

1993
Ridlärare/ridskolechef Sotenäs Fältrittklubb samt eget företag inom hästutbildning.

1991-1992
Egen firma på Konungsbergs stuteri. Tog emot hästar för inridning och vidareutbildning, visning på premiering och kvalitetstävlan samt tävling i unghästklasser.

Vår/sommar 1991
Ryttare och tävlingshästskötare. Ett par månader hos Achaz von Buchwaldt utanför Hamburg (svårklassryttare på internationell nivå i hoppning).

Slutet av sommaren 1991
Ett par månader hos Helen och Åke Hultberg i Svalöv (båda svårklassryttare på internationell nivå i hoppning).

Dessa två korta anställningar var tänkta som korta eftersom jag ville ut och känna på den internationella atmosfären, samt utveckla min hoppning för att kunna grundutbilda och visa hästar på kvalitetstävlan även i hoppning.

1987-1989
Stallchefsutbildning på Flyinge och därefter
1989-1991
beridarelev, stipendium från Ehrengranaths akademin

Åren på Flyinge var helt fantastiska, mycket jobb, men vilka människor och hästar man jobbade med!
Här fick jag verkligen prova på alla fyra grenarna (dressyr, hoppning, fälttävlan och även lite körning). Att dagligen få utbildning och hämta inspiration från skickliga människor. Janne Jönsson, Lars Andersson, Peter Eriksson, Kajsa Andersson, Bo Jenå, Elisabeth Lundholm, Kristina Alenfeldt, Göran Lindstrand, Åke Henriksson, all personal, veterinärer, chefen (Ingvar Fredricsson) och hans söner Peder & Jens mfl.
Att dessutom vara en av alla elever som strävade efter liknande mål.

Under dessa fyra år grundlades verkligen min tömkörning, genom att följa och ta del av Görans och Bo´s lärdomar i Yngve Viebkes anda.

En härlig tid! Här fick jag tillfälle att utbilda hästar och känna på hela utbildningsstegen och det är onekligen intressant att notera att det system jag rider efter idag, ja det håller i alla grenar… Sen är det ju framför allt dressyr jag riktat in mig på, men både hoppning och fälttävlan är otroligt kul!

mars 1991
Red bruksprov terräng (se bild nedan)

sommaren 1990
Ryttare, stuteripersonal & veterinärassistent under avelssäsongen. Sommaren i härliga Bohuslän på Konungsbergs stuteri i Ljungskile. Hade med hingstarna Napoleon, Neapel (min skolhäst & avelshingst) och Beethoven (unghingst under utbildning).

sommaren 1989
Ryttare, stuteripersonal & veterinärassistent under avelssäsongen. Sommaren med hingstarna på deras station Bollerup. Hade med Amiral och Artist som skulle underhållas inför bruksprov på hösten samt Palermo, som Bo Jenå ville underhålla ridningen på för att kunna tävla vidare så fort som möjligt på hösten. Artist gick senare svår hoppning med Peter Eriksson.

1987
Lärorik tid hos Amelie von Heidenstam och Jonas Thornell i Ängelholm. Där lärde jag mig otroligt mycket både som ryttare och person. Tack vare Amelie fick jag verkligen känna på känslan jag sedan sökt efter på andra hästar jag suttit på. Jag har också märkt att denna känsla fortfarande håller, men det är inte så konstigt eftersom Amelie själv är fd landslagsryttare i dressyr och utbildat ett flertal hästar hela vägen upp i klasserna.
Under tiden i Ängelholm väcktes även intresset för att börja se och påverka hästens sätt att arbeta från marken. Detta genom att vi jobbade travarkonvalescenter i lösgörande longeringsarbete. Amelies blick hjälpte mig att öppna ögonen för vad som händer i hästens kropp när den arbetar, och hur man kan påverka och förbättra det.

 

aug-okt 1986
10 veckors hästskötarkurs på Flyinge

sommaren 1986
RIK-0, ridledarutbildning. Nöthult, Uddevalla

1985-1986
Anställd som hästskötare och ridlärare på Sotenäs Fältrittklubb

1976-1985
Ridskola på Sotenäs Fältrittklubb och så småningom träningar och tävlingar på egen häst.

Med Beethoven på bruksprovets terrängdel. Foto Krister Lindh

Med Beethoven e. Koncerz xx-Pompe på bruksprovets terrängdel. Foto Krister Lindh

 

Med Partisan över 1.60. Foto Krister Lindh

Med Partisan över 1.60. Foto Krister Lindh

 

Mia i sadeln på OS hingsten Herkules 504

Mia i sadeln på OS-hingsten Herkules 504.