Tömkörningsträning

För alla hästar

Tömkörningsträningen passar alla hästar från 2,5 års ålder. Träningen är systematisk, långsiktig och sker enl. ett väl utprovat system.

Tömkörning utvecklar din häst, och för konvalescenter individanpassas tömkörningen utifrån just den aktuella hästens problematik.

Tömkörning utvecklar din hästs styrka och gångarter enligt samma utbildningsskala som uppsuttet dressyrarbete, samtidigt som hästen ej behöver ha ryttarens tyngd på ryggen.

Utbildningsskalan – lösgjordhet, schwung och samling

I tömkörning jobbar du utifrån den klassiska utbildningsskalan. Vi jobbar framför allt med lösgjordhet och så småningom med schwung och samling.

Att arbeta med schwung och samling med hjälp av tömkörning har jag lärt av Flyinges Göran Lindstrand och Bo Jenå, under mina fyra år på Flyinge. Det lösgörande arbetet bygger även på träning av ridhästar och konvalescenter hos Amelie von Heidenstam och Jonas Tornell. Jag tränar tömkörning för Bo Jenå, så fort jag får tillfälle, och har använt tömkörning i mitt arbete sedan 1987. Jag har specialiserat mig på tömkörning sedan 2010.

Stöd via webben

den som tränar för mig, kontinuerligt, har möjlighet att få stöd via webben. Dels med hjälp av tipsen du hittar under "tömkörningstips", men du kan också få tillgång till hela min webkurs i tömkörning. Maila mig mia@optimia.se om du är intresserad av att få tillgång till det materialet.