Träning

Utöver tömkörningsträningarna så har Mia träningar i framför allt dressyr, men även grundläggande hoppning, longering och häst vid hand.

Målet med all träning-en nöjd häst och ryttare

 

 

Dressyrträning och hästutbildning

I dressyren blir du coachad utifrån en röd tråd, den utbildningsskala som löper genom häst- och ryttarutbildning.

Ju mer du förstår av och kan använda dig av denna röda tråd, desto bättre känsla och timing kommer du att få i din ridning. Du kan även påverka hästens sätt att arbeta så att den utvecklar sitt rörelsemönster och utför rörelser på ett bättre sätt. Hästens hållbarhet förbättras också.

 

Longering och häst vid hand.

Vill du lära dig longera på ett vedertaget och säkert sätt?
Mia har mångårig erfarenhet av att lära ut detta på ett sätt som ligger i linje med Hästhållningens yrkesnämnds yrkesprov för hästskötare.

Detsamma gäller för att lära ut grunderna i konsten att visa häst vid hand. Grunder som varje hästägare och ryttare bör kunna för att förenkla arbetet för bl.a. veterinärer. Kan du springa upp och longera hästen korrekt – då förenklar det veterinärens bedömning av hästen.

Beställ gärna träningspass där dessa två delar ingår. Häst vid hand och longering. Häst vid hand och longering är 2 saker som bör fungera tillfredsställande innan du tömkör.

 
 

Hoppning-grundträning och utbildning av häst och ryttare

Mia har hoppningträning "light" är framför allt inriktad på grundläggande hoppövningar och gymnastikhoppning, där samma tankegång som i markarbetet hålls kvar – att hästen blir reglerbar, samt att förtroende för uppgiften byggs upp och behålls. Detta gäller såväl för ryttare som häst.

Denna träning är speciellt lämplig för osäkra ryttare och/eller osäkra hästar samt unghästar och ekipage som vill ha omväxling.