Träning

Utöver tömkörningsträningarna så har Mia träningar i framför allt dressyr, men även grundläggande hoppning, sitsträning, longering och häst vid hand.

Målet med all träning-en nöjd häst och ryttare

Målet med all träning-en nöjd häst och ryttare

 

Dressyrträning och hästutbildning

I dressyren blir du coachad utifrån en röd tråd, den utbildningsskala som löper genom häst- och ryttarutbildning.

Ju mer du förstår av och kan använda dig av denna röda tråd, desto bättre känsla och timing kommer du att få i din ridning. Du kan även påverka hästens sätt att arbeta så att den utvecklar sitt rörelsemönster och utför rörelser på ett bättre sätt. Hästens hållbarhet förbättras också.

Läs mer om utbildningsskalan på www.teamhästkraft.se

 
 

Sitsträning, longering och häst vid hand.

Vill du lära dig longera på ett vedertaget och säkert sätt?
Mia har mångårig erfarenhet av att lära ut detta på ett sätt som ligger i linje med Hästhållningens yrkesnämnds yrkesprov för hästskötare.

Detsamma gäller för att lära ut grunderna i konsten att visa häst vid hand. Grunder som varje hästägare och ryttare bör kunna för att förenkla arbetet för bl.a. veterinärer. Kan du springa upp och longera hästen korrekt – då förenklar det veterinärens bedömning av hästen.

Beställ gärna träningspass där alla dessa tre delar ingår. Häst vid hand, longering, och om du vill, även sitsträning.

 
 

Hoppning-grundträning och utbildning av häst och ryttare

Även i arbetet med hoppinriktade ekipage jobbar vi efter utbildningsskalan.
Inriktningen i markarbetet är att göra hästen så reglerbar som möjligt, så att den blir bra att rida på och mellan hinder. Vi övar upp hästens förmåga att regleras mellan hinder, och hästens balans och styrka, så att den till fullo kan uppnå sin fulla kapacitet. Att hästen ska vara lätt på hjälperna gäller även i hoppinriktat arbete.

Både markarbete och hoppning bygger upp ryttarens sits, känsla och timing.

Hoppningen är framför allt inriktad på grundläggande hoppövningar och gymnastikhoppning, där samma tankegång som i markarbetet hålls kvar – att hästen blir reglerbar, samt att förtroende för uppgiften byggs upp och behålls. Detta gäller såväl för ryttare som häst.

Denna träning är även lämplig för osäkra ryttare och/eller osäkra hästar samt unghästar och ekipage som vill ha omväxling.

Kombinera gärna hoppningen med löshoppningstillfällen för att öka hästens mod och även ge ryttaren förståelse för hur hästen vill tackla hindren, när man kan se hur hästen sköter hindret på egen hand.
 
 

Löshoppning för alla hästar, i alla åldrar

• omväxling
• utbildning

Mia har stor erfarenhet av löshoppning, bland annat från arbetet med unghingstar inför bruksprov på Flyinge. Har förberett unghästar inför treårstest och kvalitetstävlan, samt ett antal år varit ledare för Varmblodsklubbens talangjakt, som innefattade fem löshoppningstillfällen med avslutande bedömning av godkänd löshoppningsdomare (Tord Börjesson, Sten Lindgren och Christer Roswall).
Samlat intryck från dessa domare var att: hästarna, oavsett kapacitet, visade förtroende för uppgiften.
Just att bygga och behålla hästens förtroende för uppgiften är en ledstjärna i löshoppningen.